Web del Prof. Dr. Antoni Vaquer Aloy

WELCOME, BIENVENIDO, WELKOM, ΥΠΟΔΟΧΉ, BENVINGUT, 欢迎, BOA VINDA, ДОБРО ПОЖАЛОВАТЬ, WILLKOMMEN, 환영, BIENVENUE, BENVENUTO, 歓迎: AQUÍ TROBARÀ LES ÚLTIMES NOTÍCIES DEL PROF. DR. ANTONI VAQUER ALOY

Doctorat

La codificació del Dret Civil Català en el Procés d’Unificació del Dret Privat a Europa. L’Harmonització del Dret Privat en la Unió Europea i els drets regionals.

Aula: 3.35 Facultat de Dret i Economia (Jaume II, 73)
Horari: 16:30 a 18:00
Programa:

Dia 17 d’abril de 2009

Dia 24 d’abril de 2009

Dia 15 de maig de 2009 (assistència obligatòria)

 • Conferència del Prof. Dr. Miquel Martín Casals, catedràtic de dret civil de la Universitat de Girona “Els principis europeus de dret de danys”
 • Materials: Principis Europeus de Dret de Danys

Dies 22, 27 i 29 de maig de 2009

Treball de curs:

Els alumnes del curs de doctorat hauran de redactar un treball que cal lliurar com a màxim durant la primera setmana de setembre. El treball consisteix en la comparació del dret intern (inclosa la jurisprudència) amb les propostes europees contingudes en el Draft Common Frame of Reference. Abans del dia 8 de maig s’ha de notificar al professorat quin treball s’ha elegit .

Temes dels treballs a escollir:

La naturalesa del contracte com intuitu personae.- Possibilitat de desistiment del contracte en qualsevol moment, art 2:111 del Capítulo IV-C CFR (Part general. També es contempla aquesta facultat en cada modalitat de contractes de serveis). El dret a desistir és bilateral als contractes de serveis.

Mecanismes d’interpretació dels contractes i de resolució de conflictes sobre el compliment o incompliment de les parts en atenció al criteri de la informació precontractual que ambdós litigants s’han proporcionat, és a dir, atenent a la fase de formació del contracte, Art 2:102 del Capítulo IV-C CFR (Part general. També es contempla aquesta facultat en cada modalitat de contractes de serveis).

Remeis per l’incompliment: Comparar les soluciones que donen els tribunals espanyols amb les propostes del CFR (Capítulo 3º del Libro III. També es contempla aquesta facultat en cada modalitat de contractes de serveis)

Qualsevol altra norma del DCFR comparada amb el Codi civil de Catalunya o el Código civil.

Professorat:

 • Dr. Antoni Vaquer Aloy
 • Dra. Paloma de Barrón Arniches

This post is also available in: English, French, Spanish

 • Fototeca a l'atzar

 • Notícies recents

 • Archives

 • Adreça i Contacte

  Prof. Dr. Antoni Vaquer Aloy
  Catedràtic de Dret Civil
  Avgda. Jaume II, 73, 3.12
  Universitat de Lleida
  Facultat de Dret i Economia
  Campus de Cappont
  E-25001, Lleida

  Tel. +34 973703254
  FAX (1) +34 973703340
  FAX (2) +34 973703201

  a-vaquer[at]dpriv.udl.cat


 • Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'SitePress' does not have a method 'display_wpml_footer' in /srv/disk10/baells/www/dretcivildecatalunya.cat/vaquer/wp-includes/plugin.php on line 395