Web del Prof. Dr. Antoni Vaquer Aloy

WELCOME, BIENVENIDO, WELKOM, ΥΠΟΔΟΧΉ, BENVINGUT, 欢迎, BOA VINDA, ДОБРО ПОЖАЛОВАТЬ, WILLKOMMEN, 환영, BIENVENUE, BENVENUTO, 歓迎: AQUÍ TROBARÀ LES ÚLTIMES NOTÍCIES DEL PROF. DR. ANTONI VAQUER ALOY

Nou llibre: L’assegurança de renda vitalícia i l’herència

Posted on | febrero 5, 2015 | Comentarios desactivados

L’editorial Atelier acaba de publicar un llibre realitzat pel Dr. Antoni Vaquer conjuntament amb la Sra. Raquel Domingo. El títol de la publicació és “Seguro de Renta Vitalicia y la Herencia”.

L’assegurança de renda vitalícia és un producte que ofereixen les entitats financeres i asseguradores que és contractat en particular per persones d’edat avançada com a forma d’estalvi, atretes pels seus beneficis fiscals i la seva rendibilitat. Però, per la seva estructura negocial, l’assegurança de renda vitalícia funciona també com a instrument de transmissió de riquesa per via no successòria. Aquesta monografia analitza els problemes hereditaris que deriven de la contractació d’una assegurança de renda vitalícia. En primer lloc, els que resulten de la designació del beneficiari que rep el capital assegurat a la mort del prenedor, agreujats sovint per l’ús de formularis rígids i l’absència d’un assessorament jurídic. A continuació, els que afecten el càlcul de la llegítima, en la mesura que per mitjà de l’assegurança de renda vitalícia disminueix el patrimoni relicte, el beneficiari ho és en virtut d’un contracte i el fet que no tenen per què coincidir beneficiaris i legitimaris. Finalment, s’aborden les relacions entre l’assegurança i la col·lació i entre l’assegurança i la successió paccionada. Tot això amb la deguda atenció als nombrosos pronunciaments judicials que, majoritàriament, opten per solucions poc matisades d’computar o no computar les primes aportades o el capital assegurat sense prendre en consideració les peculiaritats de l’assegurança de renda vitalícia.

Comments

Comments are closed.

 • Fototeca a l'atzar

 • Notícies recents

 • Archives

 • Adreça i Contacte

  Prof. Dr. Antoni Vaquer Aloy
  Catedràtic de Dret Civil
  Avgda. Jaume II, 73, 3.12
  Universitat de Lleida
  Facultat de Dret i Economia
  Campus de Cappont
  E-25001, Lleida

  Tel. +34 973703254
  FAX (1) +34 973703340
  FAX (2) +34 973703201

  a-vaquer[at]dpriv.udl.cat


 • Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'SitePress' does not have a method 'display_wpml_footer' in /srv/disk10/baells/www/dretcivildecatalunya.cat/vaquer/wp-includes/plugin.php on line 395